Kaffe kan hjælpe med at få dine blodkar

20. november 2013 – Koffeinet i en kop kaffe kan hjælpe dine små blodkar med at fungere bedre, ifølge forskning

En undersøgelse af 27 raske voksne viste – for første gang – at det at drikke en kop koffeinholdig kaffe væsentligt forbedrede blodgennemstrømningen i en finger, hvilket er et mål for, hvor godt den indre foring af kroppens mindre blodkar fungerer. Specifikt havde deltagere, der drak en kop koffeinholdig kaffe, en stigning i blodgennemstrømningen på 30 procent over en periode på 75 minutter sammenlignet med dem, der drak koffeinfri kaffe.

”Dette giver os en anelse om, hvordan kaffe kan hjælpe med at forbedre den kardiovaskulære sundhed,” sagde Masato Tsutsui, M.D., Ph.D., hovedforsker og en kardiolog og professor i farmakologiafdelingen ved University of the Ryukyus i Okinawa, Japan.

Undersøgelsen tilføjer et voksende forskningsgruppe om kaffe, den mest konsumerede drik over hele verden. Tidligere undersøgelser Spaniens fodboldlandshold Trøje viste, at drikke kaffe er knyttet til lavere risici ved at dø af hjertesygdomme og slagtilfælde, og at høje doser koffein kan forbedre funktionen af større arterier.

Undersøgelsesdeltagere var mennesker, der ikke ofte drak kaffe, i alderen fra 22 til 30. På en dag drak hver deltager en fem-ounce kop af enten almindelig eller koffeinholdig kaffe. Derefter målte forskere Real Madrid Trøje fingerblodstrømmen med laser Doppler-flowmetri, en ikke-invasiv teknik til måling af blodcirkulation på mikroskopisk niveau. To dage senere blev eksperimentet gentaget med den anden type kaffe. Hverken forskerne eller deltagerne vidste, hvornår de drak koffeinholdig kaffe.

Forskerne bemærkede blodtryk, hjerterytme og vaskulære modstandsniveauer. De tog også blodprøver for at undersøge niveauer af koffein og for at politiske hormonernes rolle på blodkarfunktionen.

Sammenlignet med koffeinfri kaffede kaffe lidt hævede deltagernes blodtryk og forbedret fartøjets indre foringsfunktion. Pulsniveauer var de samme mellem de to grupper.

Det er stadig uklart, hvordan koffein faktisk fungerer for at forbedre den lille blodkarfunktion, Danmarks fodboldlandshold Trøje skønt Tsutsui antyder, at koffein kan hjælpe med at åbne blodkar og minimere betændelse.

”Hvis vi ved, hvordan de positive effekter af kaffearbejde, kan det forårsage en ny behandlingsmetode til hjerte -kar -sygdomme i fremtiden,” sagde Tsutsui.

Historiekilde:
Ovenstående historie er baseret på materialer leveret af American Heart Association ved hjælp af Eurekalert!, En service af AAAS.
Bemærk: Materialer kan redigeres for indhold og længde. For yderligere information, bedes du kontakte den ovenfor nævnte kilde.

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.