Opbygning af muskler uden testosteron

Hvis du ikke har nogen testosteron i din krop, kan du ikke opbygge muskler, siger lærebøgerne. Ikke så, siger sportsforskere ved University of Maryland i USA. De opdagede, at mænd med prostatacancer, der tager medikamenter, der blokerer virkningerne af testosteron, stadig kan opbygge muskelmasse og styrke ved at udføre styrketræning.

Undersøgelse

Næsten alle mænd, hvis de lever længe nok, udvikler prostatacancer. Læger starter normalt med at behandle prostatacancer med medicin, der stopper testosteron eller andre androgener i at interagere med androgenreceptoren. De kombinerer typisk anti-androgenerne med andre lægemidler, der blokerer hjernens sekretion af regulatoriske hormoner, såsom LH og FSH. Uden disse hormoner producerer testiklerne ikke testosteron.

Bygning af muskler uden testosteron

Anti-androgenbehandling hæmmer væksten af masser af prostatacancer tumorer, men bivirkninger inkluderer muskelmassefald, tab af styrke, øget kropsvægt og øget vanskeligheder med at udføre hverdagens aktiviteter. Forskerne ønskede at se, om styrketræning kunne hjælpe med at ændre dette.

Forskerne udførte eksperimenter med 17 mænd, som alle havde prostatacancer, modtog Aston Villa FC Trøje anti-androgenbehandling og var med en gennemsnitlig fedtprocent på 31,4%overvægtige. Deres gennemsnitlige alder var 67.

I en periode på 12 uger fik forskerne mændene til at træne tre gange om ugen ved hjælp af modstandsmaskiner til at udøve deres vigtigste muskelgrupper. De lavede ensidige knæforlængelser, brystpresse, siddende rækker, siddende hamstring krøller, abdominale knas og benpresser.

Efter opvarmning gjorde mændene 4-5 reps ved hjælp af en vægt, som de bare kunne styre 5 reps. Derefter blev vægten minimeret, og uden at hvile gjorde de yderligere 1-2 reps ved fiasko. Derefter blev vægten minimeret igen, og de gjorde endnu en 1-2 reps ved fiasko, og så videre og så videre. For hver øvelse gjorde mændene i alt 15 reps.

Resultater

På trods af det faktum, at mændene i det væsentlige ikke havde nogen testosteron i deres kroppe, formåede de stadig at opbygge over 1,5 kg muskelmasse. Deres fedtprocent faldt fra 31,4 procent til 30,7 procent.

Deres maksimale styrke øges til knæforlængelser, brystpresse og benpresse.

I slutningen af 12 uger med at udføre styrketræning fandt mændene hverdagsaktiviteter lettere. De kunne stå op og sætte sig igen på en stol meget flere gange på kort tidsspænding [stolestand], de kunne klatre op ad trappen hurtigere og tog mindre tid på at dække en afstand på 400 meter.

Styrketræning forbedrede deres livskvalitet. Herrenes score for den korte træthedsinventar gik ned – hvilket viser, at de havde meget mere energi. Derudover mente mændene, at de fungerede bedre socialt, følelsesmæssigt og fysisk.

Konklusion

”I modsætning til den ofte accepterede rolle som testosteron i styrketræningsinduceret muskelhypertrofi og inden for begrænsningerne i denne undersøgelse præsenterer vi foreløbige beviser for, at næsten optimale muskeltilpasninger kan forekomme hos ældre LOSC Lille Trøje hypogonadale mænd”, skrev forskerne. “De observerede gevinster i muskelmasse og styrke er forbundet med forbedret funktionel uafhængighed og livskvalitet hos disse mænd.”

”En bedre forståelse […] Mekanismerne, der er ansvarlige for stigningerne i muskelhypertrofi, styrke og fysisk funktion i fravær Costa Ricas fodboldlandshold Trøje af testosteron, kan hjælpe med at stoppe mobilitetsbegrænsninger, svaghed, træthed og dårlig livskvalitet, Androgenberøvelse terapi. ”

Styrketræning inducerer muskelhypertrofi og funktionelle gevinster hos sorte prostatacancerindivider på trods af androgenmangelterapi.
Abstrakt

BAGGRUND:

Androgenberøvelse terapi (ADT) for prostatacancer (PCA) er forbundet med svaghed, træthed, sarkopeni og minimeret livskvalitet (QOL). Sorte mænd har en højere forekomst og dødelighed fra PCA end kaukasiere. Vi antog, at trods ADT, ville styrketræning (ST) øge muskelkraften og størrelsen og derved forbedre kropssammensætningen, fysisk funktion, træthedsniveauer og QOL hos ældre sorte mænd med PCA.

METODER:

Muskelmasse, kraft, styrke, udholdenhed, fysisk funktion, træthedsopfattelse og QoL blev målt hos 17 sorte mænd med PCA på ADT før og efter 12 ugers ST. Forskelle inden for gruppen blev fundet ud af t-tests og regressionsmodeller.

Resultater:

St. øgede samlet total kropsmuskelmasse (2,7%), lårmuskelvolumen (6,4%), effekt (17%) og styrke (28%). Der var signifikante stigninger i funktionel ydeevne (20%), muskeludholdenhed (110%) og QOL -scoringer (7%) og fald i træthedsopfattelse (38%). Forbedret muskelfunktion var forbundet med højere funktionel ydeevne (R (2) = 0,54) og lavere træthedsopfattelse (R (2) = 0,37), og begge var forbundet med forbedret QOL (R (2) = 0,45), hvorimod træthedsopfattelse var tilbøjelig til at være forbundet med muskeludholdenhed (R (2) = 0,37).

Konklusioner:

St EliciTS muskelhypertrofi, selv i fravær af testosteron og er effektiv til at modvirke de ugunstige funktionelle konsekvenser af ADT hos ældre sorte mænd med PCA. Disse forbedringer er forbundet med minimeret træthedsopfattelse, forbedret fysisk ydeevne og forbedret QoL. Således kan ST være en sikker og godt tolereret terapi for at stoppe tabet af muskelmasse, styrke og kraft, der ofte observeres under ADT.

PMID: 23089339 [PubMed – Indekseret til MEDLINE] PMCID: PMC3593619

Kilde:

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published.